Lună: noiembrie 2021

ConcursuriConcursuri

Rezultate obtinute la concursuri si festivaluri scolare:

Premiul I si 1 calculator -“Festivalul Inocentei- Festivalul Papusilor vii”, faza judeteana, 2007;

Premiul III si Premiul de popularitate – Made for Europe (Olimpiada proiectelor şcolare), 2008, cu revista Proiectului Comenius “Invata de la toate si din orice”, faza judeteana Mentiune – Made for Europe, 2009, cu pagina Web learning2gether.org a proiectului Comenius “Invata de la toate si din orice”;

Premiul I – Made for Europe, 2016, cu revista proiectului Erasmus+ – “Carte de bucate”, faza judeteana 2 mentiuni la Concursul National “Dincolo de cuvinte” (Strategia Nationala de Actiuni Comunitare), 2016, faza judeteana

Premiul I- Concursul judetean de educatie rutiera “Stiu sa circul corect!”, Targoviste, 2013, 2014, 2015;

Premiul I- Concursul judetean “Traditii si obiceiuri de Paste”, Aninoasa, Dambovita, 2013, 2014, 2015

Premiul I, II, III – Concursul judetean “Cantec, joc si voie buna”, Targoviste, 2010-2015

Numeroase premii I, II, III, Mentiuni la diverse concursuri judetene:

Concursul Judetean “Culoare albastra, culoare europeana”

Concursul judetean “Festivalul Primaverii”, Targoviste, 2013, 2014

Concursul Interjudetean “Martinica te provoaca sa inveti prin joaca”, Brasov, 2013-2016

Concursul Interjudetean ”Iepurasul de Pasti”, Brasov, 2016

Numeroase premii I, II, III, Mentiuni la diverse concursuri nationale:

Piticot, Coloram si invatam, Voinicel, Istetel, Mestesugasul, Incondeiasul

Numeroase premii I, II, III, Mentiuni la diverse concursuri internationale:

Europrescolarul, TimTim- Timy, Smarty

Initiere si organizare de concursuri scolare:

In 2016, Gradinita Raza de Soare Targoviste, in colaborare cu alte gradinite partenere, a initiat si organizat concursul Interjudetean “Sa cresti mare si voinic”, concurs de educatie sanitara si are in pregatire un alt concurs interjudetean de educatie ecologica, “Prietenii naturii”

Category: Concursuri

Tags:

PDI 2016-2020PDI 2016-2020

PROIECT DE DEZVOLTARE INSTITUȚIONALĂ 2020-2024 (vezi .pdf)

PROIECT DE DEZVOLTARE INSTITUȚIONALĂ  2016-2020 STRATEGIA PROIECTULUI

1. MISIUNEA GRĂDINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT RAZĂ DE SOARE TÂRGOVIȘTE “Plecând de la ideea că fiecare copil este unic, misiunea noastră este aceea de a asigura o educaţie  incluzivă şi de calitate, oferind un mediu educaţional centrat pe nevoile curente şi de viitor ale copiilor, în parteneriat şi în colaborare cu familia şi comunitatea, promovând toleranţa şi înţelegerea.”

2. VIZIUNEA GRĂDINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT “RAZĂ DE SOARE “ TÂRGOVIȘTE “Tot ceea ce ştim, credem şi gândim despre copil se reflectă în tot ceea ce facem pentru el.”

3.ŢINTELE STRATEGICE  

A) Reconsiderarea managementului preşcolar din perspectiva egalizării şanselor tuturor copiilor de socializare şi integrare şcolară, a descentralizării şi a creşterii autonomiei unităţii, a implementării și dezvoltării controlului managerial intern

B) Dezvoltarea profesională şi personală a resurselor umane ale grădiniţei pentru o educaţie incluzivă şi performantă

C) Gestionarea, întreţinerea şi menţinerea funcţionalităţii patrimoniului grădiniţei, dezvoltarea acestuia prin atragerea de fonduri extrabugetare în vederea asigurării stării de bine a copiilor

D) Optimizarea relaţiei grădiniţă–comunitate, îmbunătăţirea relaţiei grădiniţă – părinţi şi promovarea imaginii grădiniţei în cadrul procesului de dezvoltare a instituţiei în vederea asigurării unui act educaţional de calitate

Category: Planuri Manageriale

Tags:

Parteneriate educaționale 2021-2022Parteneriate educaționale 2021-2022

Parteneriate Educaționale 2021-2022

Alte activitati extracurriculare:

Parteneriate educationale cu gradinite din judetul Brasov, Calarasi, Arges, Bucuresti, Sibiu, Giurgiu, Teleorman, Braila, Constanta etc. Actiuni caritabile pentru copiii din familii devaforizate: Balteni, Alunis, Romanesti, Niculesti, ARED, pentru batranii din caminul de batrani “Catedrala Eroilor”, “Sfanta Elena”, Centrul Social “Impreuna vom reusi”;

Category: Parteneriate educaționale

Tags:

Programe si Proiecte Educationale NationalePrograme si Proiecte Educationale Nationale

Ziua Națională a Lecturii la Grădinița Rază de Soare – 15 februarie 2022
Programe si Proiecte Educationale Nationale:
  • Curcubeul Schimbarii, 2013-2016
  • Proiectul Spring Day 2006 in Europe a fost desfăşurat de Grădiniţa Rază de Soare, alături de comunitatea locală, finalizându-se cu un spectacol dedicat zilei Europei şi cu inserări pe internet: Propunerea mea pentru Europa – Alimentaţia sănătoasă şi Drepturile copilului, pe forum: impresii în urma derulării Programului Educăm aşa!, Poemul Păcii, Raportul final – Noi, alături de U.E., participarea la acţiunile PROEUROPA, cu programul artistic şi videoclipul Târgovişte – Mileniul III creştin în Europa.
  • Proiectul Perfecţionarea educatoarelor, iniţierea copiilor şi a părinţilor pentru activităţi psihosenzoriale, de comunicare nonverbală şi verbală 11 – 10.12.1999, coordonat de UNICEF şi M.E.C., s-a desfăşurat experimental pe un lot de 40 copii de la Grădiniţa nr 8, beneficiind de consultanţă din partea actorului Jelescu Nicolae din Republica Moldova.
  • Proiect internaţional Best friends cu Grădiniţa Sheperds Hills Nursery din Londra, Anglia (2008 – 2010).
  • Proiectul Educarea limbajului scris – citit la preşcolari prin intermediul ariei Mediu – Bibliotecă, derulat experimental la Grădiniţa nr 8 Târgovişte, prin colaborare cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, reprezentat de doamna Magdalena Dumitrana, cercetător ştiinţific.
  • În 2002, în grădiniţă s-a desfăşurat un schimb de experienţă cu reprezentanţi culturali ai Norvegiei şi Suediei, în colaborare cu Clubul Soroptimist Internaţional Târgovişte, care a organizat proiectul umanitar Copiii pentru copii sinistraţi Programul de Educaţie Timpurie pe Arii de Stimulare coordonaM.EUInstitutul Olandez NIZW (1998 – 2002).
  • Proiectul Drumul muzicii spre sufletul copilului în colaborare cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice Balaşa Doamna finalizat cu videoclipul Târgovişte – Mileniul III crestin în Europa.
  • Proiectul Educaţia prin şi pentru carte la vârstele timpurii;
  • Educaţia permanentă a părinţilor prin metoda Educăm aşa!, în colaborare cu UNICEF şi Fundaţia Copiii noştri (anual, începând din 1998).
  • Alternativa educaţională după metoda lui Piter Pitersson – Planul JENA, coordonată de d-na Monica Ciucurean de la Centrul de Educaţie Preşcolară din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, a fost experimentată în grădiniţă în anul şcolar 2001 – 2002. În cadrul acestei alternative, unitatea noastă a fost unitate pilot şi s-a supus “Evaluării instituţionale în legătură cu derularea Planului JENA”.
  • Programul de alternativă educaţională Step by Step (anual, începând din 2004) – 3 grupe în prezent.
  • Proiectul Naţional de Educaţie pentru dezvoltare durabilă Idei verzi pentru Alfabetizarea Ecologică a Populaţiei AEP – Reciclează, Refoloseşte, Reutilizează (2008 – 2009).
  • Proiectul de stimulare a interesului pentru educaţie fizică şi sport Kalokagathia (2007). Programul Naţional de Educaţie Ecologică Ecogrădiniţa (2003 – 2005).
  • Concursul Câştigi uşor cu Wiesana Junior (2006)

Category: Activități educative

Tags:

Situație vaccinare angajațiSituație vaccinare angajați

La data de 20 decembrie 2021, personalul Grădiniței Rază de Soare este vaccinat împotriva virusului SarsCov-2 în procent de 83,33% (40 persoane din totalul de 48 angajați).
La data de 12 noiembrie 2021, personalul Grădiniței Rază de Soare este vaccinat împotriva virusului SarsCov-2 în procent de 82,97% (39 persoane vaccinate din totalul de 47 angajați).
La data de 01 noiembrie 2021, personalul Grădiniței Rază de Soare este vaccinat împotriva virusului Sars Cov-2 în procent de 80,8% (38 persoane din totalul de 47 angajați).

Category: Informații utile

Tags: